Webbutveckling

Webbdesign och webbutveckling

Webbutveckling kan vara en utmanande karriärväg. Det handlar om att lära sig en mängd nya idéer och färdigheter på en regelbunden basis. ”Du måste hålla koll på specifikationerna för HTML, CSS och JavaScript. Och du måste anpassa dig till föränderliga miljöer”, säger Kowalski. Webbutvecklare måste också ofta arbeta med ett team. Detta kräver samarbets-, kommunikations- och lyssningsförmåga utöver teknisk kunskap.

Webbdesign är ett område inom webbutveckling som fokuserar på hur en webbplats ser ut, inklusive färger och teckensnitt och den allmänna layouten på dess sidor. Det är webbdesigners jobb att se till att en webbplats återspeglar dess varumärkesidentitet och kommunicerar med besökare på ett sätt som är lätt att förstå och tilltalande.

I denna fas omvandlar webbutvecklingsteamet designkonceptet på papper till en verklighet som kommer att fungera i en webbläsare. Det är vanligt att kunden tillhandahåller innehåll vid denna tidpunkt, så webbutvecklingsteamet kan hjälpa dem att redigera ordantal och teckengränser för menyer och se till att bilder och videofiler ser ut i full storlek.

För att omvandla designen på papper till en fungerande webbplats använder frontend- och backend-webbutvecklarna kod för att översätta designen till något som fungerar i en webbläsare. Många webbutvecklare lär sig kodning på egen hand genom att justera webbplatsmallar och inspektera källkoden på andra webbplatser. Men vissa lär sig genom utbildningsprogram som Treehouse, som erbjuder prenumerationsbaserad onlineutbildning mot en månadsavgift. Andra kostnadsfria resurser är TutorialsPoint och Khan Academy, som erbjuder videor, handledning och lektioner om en mängd olika ämnen.

PHP webbutveckling

PHP är ett allmänt skriptspråk med öppen källkod som kan bäddas in i HTML. Det körs på Zend-motorn och används främst för att skapa webbplatser. Men det används också i stor utsträckning för applikationsutveckling och kan köras i både en webbläsare och en kommandoradsmiljö.

PHP:s mångsidighet är ett stort plus för utvecklare eftersom det är kompatibelt med de flesta operativsystem, inklusive Windows, Mac OS och Linux. Det kan köras på många populära webbservrar och stöder alla de viktigaste databasmotorerna, t.ex. MySQL och ODBC. Det har också den extra fördelen att det stöder koncept för objektorienterad programmering (OOPS) som arv och inkapsling.

Det är också möjligt att använda en full stack-strategi med PHP, som kan inkludera JavaScript och jQuery. Därför är det viktigt för potentiella PHP-utvecklare att ha en förståelse för dessa tekniker för att kunna skriva kod som är effektiv och ändamålsenlig. De bör också ha viss kännedom om ett antal populära ramverk, såsom Laravel och Symfony.

Grunderna för utveckling av webbapplikationer

Webbapplikationsutveckling är processen för att skapa ett program som kan användas på mobila enheter, stationära datorer och bärbara datorer. Webbapplikationer erbjuder en rad fördelar, bland annat inga nedladdningskrav och kostnadseffektivitet. Till skillnad från inbyggda appar kan webbapplikationer uppdateras och ändras från vilken webbläsare som helst. Att skapa en webbapp kräver dock specifika färdigheter och verktyg.

Det första steget i processen är att definiera det problem som din applikation löser. För att göra detta bör du intervjua människor och observera deras dagliga liv för att ta reda på vad de kämpar mest med. Fundera sedan på hur du kan hjälpa dem att övervinna dessa utmaningar. Skapa sedan en översikt över applikationens arbetsflöde, funktioner och gränssnittsdesign. Glöm inte att för många funktioner ökar utvecklingstiden, så håll det enkelt.

När skissen är klar kan du börja utforma webbapplikationens användargränssnitt. Denna fas är avgörande för att skapa en bra användarupplevelse. I det här skedet bör du använda olika verktyg och tekniker för att se till att användargränssnittet uppfyller användarnas behov och preferenser.

När användargränssnittet är utformat bör du skapa mockups och prototyper av din applikation. Detta hjälper dig att testa användargränssnittet och förstå hur produkten kommer att fungera innan den går i produktion. Det är också ett bra sätt att visa din app för potentiella investerare, kunder och teammedlemmar.

Efter att UI och UX är klara tar den programvarutekniska delen av utvecklingen av webbapplikationer vid. Det är då backend- och frontend-utvecklare samarbetar för att bygga en klassisk webbapp eller PWA som uppfyller dina affärskrav. Under detta skede ser kvalitetssäkringsingenjörer till att din app fungerar korrekt och smidigt.